2020. évi díjazott – Antoni Dusan

ANTONI DUSÁN

Kiemelt példamutatás az életben díj 2020.

 

Antoni Dusan Mutass jó példát kampány a pozitív értékekértAz én történetem nagyon sokrétű, és a hozzá való tevékenységeim is. Mivel szegény családból származom, megéltem mit jelent az a szó, hogy nincs, gyorsan megismerkedtem a nélkülözéssel, természetesen amit szüleim csak tudtak igyekeztek megadni, de a legfontosabbat édesanyám szeretete jelentette számomra. Már akkor megfogadtam megteszek mindent, hogy emberek, gyermekek ne éljék meg azokat az éveket, mint én, s tenni fogok ellene.

Sajnos nagyon sok felelőtlenséget megtettem, sokat hibáztam, és sok mindenre nem vagyok büszke, de ennyi év után azt mondom, kellett nekem a változáshoz.

Picivel több mint 2 éve elindultam, láttam az utcán élőket sok szegény családdal tartottam már akkor a kapcsolatot. Első megmozdulásomra emlékszem 1000 embert megetettem, hívtam a barátaim egy jó kávéra és kenni a kenyereket sosem feledem. Nagyon pénzem még nem volt így friss zsíros kenyerek hadát kentük kiegészítőkkel. Csodás nap volt és attól kezdve elindult bennem valami rájöttem az ilyen megmozdulások az én utam.

Aztán jöttek sorba, munkaszerzési programot indítottam amire a mai napig van lehetősége, ha valakiben van erő az újrakezdésre. Van több tonna ruhám, fodrász, orvos csapatom, azóta és az elmúlt 2 évben 67 embernek teljesen új élete lett.

Antoni Dusan Mutass jó példát kampány a pozitív értékekértSajnálatos módon 2010-ben elvesztettük a kislányainkat, azóta is a fájdalom mellett elindítottam egy rendszert amivel tudom segíteni a Koraszülött Intenzív Osztályt és az Újszülött Életmentők munkáját, szívvel lélekkel támogatom. Kitaláltam egy rendszert “Gondoskodó Kártya”, ami kizárólag az Újszülött mentők tankolására jó.

De támogatok szervezeteket is, például Anyaotthon faház építés, focipálya kialakítás a gyerekeknek, fejlesztés, és sok játék figyelmesség nekik, akkor Gemma központ Fákat, árnyékolásokat intéztünk és télen a gyermekeknek a tél ellen fülvédőket stb., itt is a sor végtelen, de hoztam haza egy tragikus halál eset után Németországból egy teljes családot akiket már karhatalmilag akartak kirakni az ottani bérleményből. Vagy Ötvöskónyiban Gabika családját is segítettük, ő volt az a kisfiú aki a 3 éves hugát majd élete árán megvédte a kutyatámadástól. Télen rendszeresen megyek barátaimmal szegény családoknak fát vágni és osztani családoknak kiknek nincs mivel tüzelni. Számtalan szegény családod szinte 1-2 heti rendszerességgel meglepünk pizzával, lángossal, ahol ez a dolog nagy meglepetés. Karácsonykor halászlé, finom pörköltet juttattam el családoknak szebbé téve az ünnepeiket. Van olyan lány Pécsen akinek a hirtelen segítségemmel sikerült életét megmenteni, sokan voltak mellette de mikor kellett sajnos senki és akkor írt rám én nem mérlegeltem.

Amikor bejött a Vírusos helyzet akkor sem tétlenkedtem, klinikákra készítettük a szendvicseket, pizzákat, volt olyan részleg ahová hűtőt vittem, mert semmi nem volt a dolgozóknak, de jó volt az ottani hősöknek segíteni. A

mit tudni kell rólam nincs bankszámlám és pénzt sosem gyűjtök, az adományok a hosszú évek alatt kialakult barátságokból alakítottam ki, és ezért csak azokban a dolgokban veszek részt amit érzek 100% megtudom tenni.

Most is munkában vagyunk egy csodás kisfiú Máté aki leukémiás, és neki alakítjuk ki a kis tanyájukhoz egy csodás szobát, hogy végre itthon lehessen velünk. Az elmúlt 2 évben 5000 ember, gyermek, családnak tudtam segíteni.

Szóval a sor végtelen, de szívem lelkem benne van, és amiket leírtam, illetve amiket a napi rendszerességgel teszek az míg erőm bírja csak növekszik és táplálom magam a sok ölelés szép üzenetekből, ami nap mint nap motivál.

Utoljára hagytam a legfontosabb dolgot, méghozzá a családom a világon a legfontosabb, gyermekeim is e szerint nevelem, hogy adni jó. Sajnos tavaly váratlan anyukám halála földhöz vágott és még jobban tettem a dolgaim, mert éreztem nekem az tesz nyugalmat ebben a fájó helyzetben. Ezért már tavaly elindítottam az anyák napi programom tavaly 250, idén már 700 olyan anyukát leptünk, meg akik gyermekükkel kórházban vannak, vagy nem tehetik meg, vagy aznap egészségügyben dolgoztak stb. csodás érzés volt.

De már körvonalazódott az apákra való figyelemfelhívásom is, jövő apák napja sem lesz eseménymentes ezt megígérem. Próbáltam röviden leírni sok mindent nem is írtam le, mert annyi csodás dolog történt velem, és általam emberekkel, hogy hosszú oldalak nem lennének elegek rá.

Számomra, mint sokszor mondom, gyermekeinket is erre nevelve szebb az élet, illetve sok ember már feladná, de mi segítjük ahhoz, hogy lássák, érezzék nem halt ki az önzetlenség, és mindig van remény.

Boldog vagyok, hogy látom, vagyunk jó páran és csodálatosak azok az emberek akik mindent idejüket, pénzüket, testüket, lelküket beleteszik, hogy segíthessenek számukra ismeretlen embereken.

 

Kapcsolat

Virágozz és Prosperálj Alapítvány
1165 Budapest, Rezgőfű u. 1.
Tel. 06 70 7761917
E-mail: info@mutassjopeldat.hu

Kampány célja

Divatba hozni az értékeket a társadalomban azáltal, hogy egyre többen állunk ki azon pozitív értékek fontosságáért, melyek a valódi boldogság és sikeresség alapjai.

© 20120. Minden jog fenntartva - Mutass jó példát kampány - Virágozz és Prosperálj Alapítvány - Adatkezelési tájékoztató