2020. évi díjazott – Galamb Alex

GALAMB ALEX

Kiemelt példamutatás a hátrányos helyzetű közösségért díj 2020.

 

Galamb Alex Mutass jó példát kampány2020. márciusában, mikor jöt a Covid 19 első hulláma, nekem sem kellett dolgozni menni a cukrászdába, mert pék vagyok, de lassan cukrász is!

És a bátyám gyerekeinek sem kelett menniük iskolába, óvodába és sajnos nagyon sokat esett az eső.

Támadt egy ötletem, elkezdek velük otthon sütni.

Elsőnek a 8 éves Robikával kezdem el sütni a kakaós csigát, láttam nagyon tetszett neki és az édes testvéreinek, Márk, aki 6 éves óvodás és Brendon, aki 5 éves, szintén óvodás oda jöttek és csatlakoztak a sütéshez. Amiket készítettünk közösen: kakaós csiga, banán levél, lekváros bukta briós.

Igen, de eltelt egy hét és már az idő is jobbra fordult, a gyerekek kimentek játszani cigánysorra és elmondták az ottani gyerekeknek milyen jókat sütöttek Alex bátyjával vagyis velem.

És tétel múltak a napok, egyre többen jöttek a cigány gyerekek és kérdezték: Alex bácsi én is jöhetek sütni? És természetesen igennel válaszoltam. Annyi gyerek jött, hogy összejöttünk 15-en, és akkor támadt egy fantasztikus ötletem, létre hoztam a Sütni Jó kampányt, aminek az a célja, hogy a hátrányos helyzetű, illetve, aki nem hátrányos de segítségre van szüksége, hogy kitörjön a szegénységől, annak bemutatom a pék és cukrász szakmát.

Mert én azt gondolom, ha egy gyerekkel óvodás korban elkezdtünk foglalkozni, az már valamilyen tudással fog menni általános iskolába, és még ha tovább foglalkozunk vele akkor már ott lesz a szakma és már be is tudd állni a munka világába, és büszkén kimondhatjuk, a gyerek kitört a szegénységből, helytállt az életben és el tudja azt is mondani, van lehetőség kitörni, csak akarni kell.

A KAMPÁNY másodlagos célja, hogy Hernádnémetibe kialakuljon az első sütni jó sütőde, ami azért lenne jó, hogy már nem a kicsi konyhámban kelljen szűkösen sütni, hanem egy olyan helyen, ahol megvan minden eszköz berendezés, ahogyan egy kicsike pékségben.

Hernádnémetiben van a süni jó 1. csapat, a 2. Perén, 3. Homrodon. Minden településen 15 gyerek jár sütni! 😀

Azért fontos, hogy jó példát mutassunk egymásnak, hogy minden társadalmi csoport megtalálja az egyensúlyt a világban. Hogy gyerekeink és unokáink majd jól viselkedjenek és lépjenek hasonló útra, hogy mutassanak példát, legyenek büszkék rájuk! 😀 Nem csak sütni jó, hanem jó példát mutatni is jó!

 

Kapcsolat

Virágozz és Prosperálj Alapítvány
1165 Budapest, Rezgőfű u. 1.
Tel. 06 70 7761917
E-mail: info@mutassjopeldat.hu

Kampány célja

Divatba hozni az értékeket a társadalomban azáltal, hogy egyre többen állunk ki azon pozitív értékek fontosságáért, melyek a valódi boldogság és sikeresség alapjai.

© 20120. Minden jog fenntartva - Mutass jó példát kampány - Virágozz és Prosperálj Alapítvány - Adatkezelési tájékoztató