2020. évi díjazott – Krajcsó Bence

KRAJCSÓ BENCE

Kiemelt példamutatás a művészetben díj 2020.

 

Krajcsó Bence Mutass jó példát kampány

Krajcsó Bence vagyok, zenész, tanár, a Népművészet Ifjú Mestere miniszteri kitüntetés birtokosa.

2012-ben a Duna Televízió „Fölszállott a páva” c. tehetségkutató műsorában az év legjobb citerás szólistája lettem.

Népzenével gyermekkorom óta foglalkozom, 12 évesen ismerkedtem meg hangszeremmel, a citerával. Ezen instrumentum segítségével népszerűsítem a magyar kultúrát hazánkban és a világ teljes diaszpórájában élő magyarság körében is.

Több éve foglalkozom gyermekek népzenei oktatásával táborokban és iskolai keretek között egyaránt, emellett népdalokat éneklő csoportokat is irányítok.

A pandémia elején, 2020. március 16-án indítottam el saját YouTube csatornámon az „Énekeljünk együtt!” címet viselő, főként általános iskolások számára egy olyan sorozatot, melyben a zenére fogékony közönséget új, kevésbé ismert népdalokkal ismertetem meg. Mindezt abból az indíttatásból kezdtem el, hogy valami olyat tudjak átadni az embereknek a karantén időszaka alatt, ami által lélekben feltöltődhetnek. Az adásokban szereplő dallamokat úgy válogattam össze, hogy azok szakmai szempontból is értékes, főként autentikus népdalok legyenek. Szerettem volna visszacsempészni a mindennapokba a közös éneklés hagyományát, amihez a citerámat, az énekhangomat és néhány kedves vendég előadót hívtam segítségül.

Krajcsó Bence Mutass jó példát kampányAz „Énekeljünk együtt!” sorozattal párhuzamosan – a sok pozitív visszajelzés hatására – indítottam egy másik, „Citerád zengjen!” című, elsősorban citerásoknak szóló sorozatot is, amelyben a hangszer iránt érdeklődők tudhatnak meg érdekes információkat ezen instrumentumról, s később a sorozat útjára bocsátja a digitális oktatási segédletet is.

Munkásságommal igyekszem hozzájárulni a magyar kultúra – és ezen instrumentum – szélesebb körben való megismertetéséhez, és a magyar népművészet terjesztéséhez szerte a világon.

 

 

Kapcsolat

Virágozz és Prosperálj Alapítvány
1165 Budapest, Rezgőfű u. 1.
Tel. 06 70 7761917
E-mail: info@mutassjopeldat.hu

Kampány célja

Divatba hozni az értékeket a társadalomban azáltal, hogy egyre többen állunk ki azon pozitív értékek fontosságáért, melyek a valódi boldogság és sikeresség alapjai.

© 20120. Minden jog fenntartva - Mutass jó példát kampány - Virágozz és Prosperálj Alapítvány - Adatkezelési tájékoztató