Angyalka Batyuja Mutass jó példát kampányAngyalka Batyuja

Megyeriné Borovits Zsuzsanna és Megyeri János, az Angyalka Batyuja megálmodói és vezetői

 

Mi hívta életre és mikor döntöttétek el, hogy segíteni szeretnétek a hátrányos helyzetű embereket?

János: Három éve a feleségem volt osztály társának leégett a háza, nekik gyűjtöttünk. Ekkor ismertünk meg sok embert. Talán ekkor döntöttünk úgy.


Mi a célotok, a küldetésetek?

Zsuzsanna: A célunk és küldetésünk az, hogy megmutassuk van kiút a mélyszegénységből, ha valaki tanul és dolgozik.

Sokféleképpen segítitek a rászorulókat. Mesélnél erről egy kicsit bővebben?

János: A segítség sokrétű. Mindig azzal segítünk ami szükséges. Munkával, élelmiszerrel, ruhával, tanszerrel és bútorokkal segítettünk. De a nyáron sikerült gyerekeket lehozni a Balatonra Borsodból. De volt arra is példa, hogy 98 kisgyereknek vittünk mikulás csomagot 480 km-re.

Angyalka Batyuja Mutass jó példát kampányEgy ilyen szép küldetést, mint a Tiétek, igazán csapatban lehet megvalósítani. Kik csatlakoznak hozzátok, hogy újra és újra segíteni tudjatok és milyen érzés, hogy ennyi emberre számíthattok?

Zsuzsanna: Többnyire civilek, családok segítenek és van néhány vállalkozó is aki névtelenül mögöttünk áll. Előszőr hihetetlen érzés volt, aztán újra és újra csodát tesznek a mögöttünk állok.

Hogyan lehet Titeket támogatni, vagy segíteni Nektek, ha valaki örömmel állna küldetésetek mellé valamilyen formában? És hogyan lehet segítséget kérni Tőletek, ha valaki rászoruló lenne?

János: Támogatni lehet bennünket élelmiszerrel, ruhával, bármilyen felajánlással, aztán mérlegelünk hogy kinek tudjuk úgy továbbadni hogy azt hasznosítsák. A rászorulók az önkormányzat vagy ismerősök által is megtalálnak.

Ha olykor-olykor nehézségbe ütköztök, mi az, vagy mely nézőpontok azok, melyek átlendítenek Titeket ezeken a pontokon, hogy tovább tudjatok haladni célotok felé?

Zsuzsanna: Az a sok-sok szeretet amit kapunk, a gyerekektől akiknek a családjait támogatjuk.


Angyalka Batyuja Mutass jó példát kampányA Ti meglátásotok, tapasztalataitok szerint, segíthetnek a jó példák, a példamutató élettörténetek az életben, hogy sikeresebbek, boldogabbak, eredményesebbek legyünk? Esetleg volt olyan, hogy Titeket inspirált más ember, emberek élete, élettörténete, példamutatása?

Zsuzsanna: A jó példa mindig inspirál. És ha csak egy ember vagy családja megváltozik jó irányba már megérte. Nekünk van ilyen siker történetünk.


Gondolom nem egyszerű, de ha mégis szeretnénk valamit kiemelni az Angyalka Batyuja életéből, akkor mi az, amit megemlítenétek, mire vagytok leginkább büszkék, vagy mi volt az, amire ha visszagondoltok, igazán megdobogtatja a szíveteket?

Zsuzsanna: Számtalan ilyen történet van amit kiemelhetnénk. De gyermekotthonban tett támogatásunk az ami mindig más nyomot hagy bennünk. Amikor megvárják az ebéddel, mert „a családjukhoz tartozunk”! Vagy amikor nyáron lehoztunk olyan gyerekeket a Balatonra akik korábban a falut se hagyták el, és a hideg idő ellenére a gyerekek sikítozva futottak a víz fele. A rászoruló gyerekek számára is fontos a sport ezért a környező foci csapatokkal egy foci kupát rendeztünk a rászoruló gyerekeknek.

Végezetül Ti, akik folyamatosan segítetek másokon, hogy látjátok, mitől lett így több az életetek és miért fontos másokért felelősséget vállalni, mégpedig nagyobb mértékben, mint az megszokott?

Zsuzsanna: Azért mert megváltoztathatjuk jó irányba emberek életét. És nem mehetünk el úgy mások mellett hogy ne cselekedjünk úgy ha tudunk.

 

Jelölve az alábbi díjra:

Kiemelt példamutatás a hátrányos helyzetű közösségekért

 

Kapcsolat

Virágozz és Prosperálj Alapítvány
1165 Budapest, Rezgőfű u. 1.
Tel. 06 70 7761917
E-mail: info@mutassjopeldat.hu

Kampány célja

Divatba hozni az értékeket a társadalomban azáltal, hogy egyre többen állunk ki azon pozitív értékek fontosságáért, melyek a valódi boldogság és sikeresség alapjai.

© 20120. Minden jog fenntartva - Mutass jó példát kampány - Virágozz és Prosperálj Alapítvány - Adatkezelési tájékoztató