Maszkkészítő angyalokBRILLMANN ZSOLT 

A Szájmaszk készítő angyalok Facebook-csoport azért indult, hogy közösségbe tömörítse azon lelkes önkénteseket, akik  mindenféle anyagi ellenszolgáltatás nélkül, sőt leginkább saját költségen – otthon gyártanak maszkokat, majd eljuttatják azokat a rászorulókhoz.

A csoport tagjai, valamint az őket segítő támogatók, gyártók tisztában vannak azzal, hogy ezek a házilag készített maszkok nem egyenértékűek professzionális egészségügyi társaikkal, viszont jelentősen javíthatják viselője esélyeit a vírus elkerülésére, tehát az egészség megőrzésére, illetve a fertőzés továbbadására a lappangási időszakban.

A csoport 2020 március 19-én indult el, egy kisebb kezdeményezésként, és ebből nőtte ki magát, a jelenlegi szintjére, Európában máshol sincs hasonló és ekkora kezdeményezés. Ma már kb. 3.700 tagja van a csoportnak 128 településről. Körülbelül 400, aktívan a varrással foglalkozó tagunk van. Idáig már 145.000 ingyenes maszkot varrtak az angyalaink, saját forrásból.

Teljesen alulról szerveződő közösségi összefogás vagyunk. Az országba és már Erdélybe is készültek idáig a maszkok, magánszemélyeknek és szervezeteknek, ezek listája a teljesség igénye nélkül.

– Egészségügyi intézmények
– Idős otthonok
– Koraszülött mentők
– Polgárőrök
– Postások
– Gyermek és szociális otthonok
– Önkormányzatok
– Tömegközlekedési dolgozók
– Transzplantáltak
– Idősek
– Rászorulók
– Roma kisebbségi önkormányzat
– Multinacionális kereskedelmi láncok dolgozói
– Daganatos Gyerekek
– Erdélyben élő szegény sorsú gyerekek
– Hátrányos helyzetben lévő kistelepülések iskolásainak.

Mert a bajban csak az összefogás segíthet, és a remény, hogy nem vagyunk egyedül. Mert az életben sokkal csodálatosabb adni, mint kapni. A közösségünk egyedülálló módon segít és segített rengeteg embernek az országban, és megmutatjuk, hogy bajban is lehet számítani ránk.

Üdvözlettel
Brillmann Zsolt

 

Jelölve az alábbi díjra:

Kiemelt példamutatásért díj az életben 

 

Kapcsolat

Virágozz és Prosperálj Alapítvány
1165 Budapest, Rezgőfű u. 1.
Tel. 06 70 7761917
E-mail: info@mutassjopeldat.hu

Kampány célja

Divatba hozni az értékeket a társadalomban azáltal, hogy egyre többen állunk ki azon pozitív értékek fontosságáért, melyek a valódi boldogság és sikeresség alapjai.

© 20120. Minden jog fenntartva - Mutass jó példát kampány - Virágozz és Prosperálj Alapítvány - Adatkezelési tájékoztató