Csányi Dávid Mutass jó példát kampányCSÁNYI DÁVID

Csányi Dávid vagyok 17 éves.

8 éves koromban megszerettem a focit és versenyszerűen elkezdtem űzni. Komoly célokat tűztem ki a magam elé, mint azt, hogy felnőtt koromba a Juventus csapatába fogok játszani, és ezt a mai napig hajtom. Sok megpróbáltatáson mentem keresztül, de kitartottam a célom és az elveim mellett, miközben láttam, hogy mások feladják a céljaikat és rossz állapotba kerülnek. Nekem is voltak megpróbáltatások a karrieremben, de később mindig hálás voltam magamnak, hogy kitartottam.

8 éves koromtól kezdtem el focizni, ekkor 3 edzés volt hetente és hétvégén voltak tornák, amin részt vettünk. Később ez a heti 3 edzés 5-re emelkedett, magántanuló lettem, hogy minél többet tudjak gyakorolni. Heti 2 alkalommal jártam még erőnléti fejlesztésre, hétvégén egyik napon ugyanúgy tornák voltak, és volt, hogy a másik napot is gyakorlással töltöttem. Tehát volt olyan hét, ahol 7 napot is rajta voltam,hogy elérjem a céljaim.

Volt szerencsém külföldi tartózkodásom alkalmával egy Koppenhágai csapatban is edzeni 2 hónapot, ez is bővítette az ismereteimet az elvárásokkal és az edzésekkel kapcsolatban.

Mondhatom, hogy így váltam középhátvédből, csatárrá.

Váltottam persze közben csapatokat, a szüleimmel átbeszélve, hogy mi lenne előnyös a számomra, a fejlődésem szempontjából. 16 évesen már azt éreztem, hogy a felnőtt csapatban való részvétel lenne az igazi kihívás a számomra, ez lenne az a környezet hol kellőképpen tudok fejlődni. Itt igazán nagy kihívások elé néztem egy felnőtt test amikor becsapódik egy 16 éves testbe, nem egy leányálom. Szerencsére az erőnléti edzéseknek azonban igen keményen megálltam a helyem.

Minden csapatban keresztül kell menni lentről és így lehet haladni felfele, ez számomra előny, mert mindig sokat tanultam, nem keseredtem el, nem adtam fel, és mindig tudtam, hogy az eredmény ahol tartok csak magamnak köszönhetem, és ez erőt adott.

Csányi Dávid Mutass jó példát

Jelenleg így vagyok most Felnőtt BLSZ I osztályú csapatba.

A tanulás szintén fontos volt, és jó eredményeket tudtam elérni a vizsgákon, ebben az évben (2020) érettségiztem, emellett két tanévet zártam le, ami szintén egy nagy próbatétel volt az életembe.

Emellett 16 éves koromban lehetőségem nyílt arra, hogy elkezdjek dolgozni. A pénzt, amit megkeresek saját magam fejlesztésére költhetem. Jelenleg anyagilag nem függők már a családomtól, és amire szükségem van megveszem, jó érzés, hogy magam keresem meg a rávalót.

Fontos, hogy legyenek céljaink, mert a célok határozottá tesznek. Lentről kezdjük, de tudunk egyre magasabbra haladni, lehet nem lesz gyors és nem lesz könnyű, de ha elég erős a hit és elég fontos a cél ahhoz, hogy megbirkózz vele, megbirkózz bármilyen nehézséggel, akkor a kitartásod eredménye a siker lesz. Az eredményektől határozott leszel, és sikerről sikerre jutva a célok elérhetővé válnak.

Sok sikert mindenkinek!!!

 

Jelölve az alábbi díjra:

Kiemelt példamutatásért díj az életben

Kapcsolat

Virágozz és Prosperálj Alapítvány
1165 Budapest, Rezgőfű u. 1.
Tel. 06 70 7761917
E-mail: info@mutassjopeldat.hu

Kampány célja

Divatba hozni az értékeket a társadalomban azáltal, hogy egyre többen állunk ki azon pozitív értékek fontosságáért, melyek a valódi boldogság és sikeresség alapjai.

© 20120. Minden jog fenntartva - Mutass jó példát kampány - Virágozz és Prosperálj Alapítvány - Adatkezelési tájékoztató