CSO-DA Mutass jó példát kampányCSO-DA

Egyesületünk 2012 óta dolgozik Csobánkán hátrányos helyzetű emberekért, hátrányos helyzetű emberekkel.

A 9 évre visszanyúló közös munka, és az általa kialakított bizalmi kapcsolat az alapja annak, hogy olyan Komplex Esélyteremtő Programot működtetünk, mely a csobánkai roma/cigány közösség szinte minden korosztálya számára esélyt teremt arra, hogy egy igazságosabb és befogadóbb világban élhessenek, ahol álmaikat megvalósíthatják.

A Csodaműhely Egyesület programjain a roma/cigány közösségben élő kisgyerekes anyák írás-olvasási kompetenciáik fejlesztését, játékos foglalkozásokat biztosítunk, ez a MESÉD Programunk és 0-8 éves gyermekeik pedig Játéktár Programunk keretein belül egy integrált térben minőségi játékokhoz férhetnek hozzá.

40 iskoláskorú tanodás gyerek jár a Csobánkai Tanodába, ahol iskolai előmenetelüket segítjük és képességeiket fejlesztjük, tanulunk és játszunk, kirándulunk és táborozunk velük.

Az Átmenetek Felnőttképzési Programunkban 43 felnőtt számára teremtettünk esélyt arra, hogy befejezhessék elmaradt általános iskolai tanulmányaikat és eladói, szakápolói, targoncavezetői szakmai végzettséget szerezhessenek. Támogatva munkaerő piaci elhelyezkedésüket segítjük őket, hogy bátran és magabiztosan nézzenek szembe a munkaerőpiaci kihívásokkal.

A Helyi Segítők Programunk keretében három hátrányos helyzetű, roma munkatársunk dolgozik azért, hogy programjaink a helyi közösség igényeire épüljenek, hogy minél többen bevonódjanak és hogy együtt alakítsuk a támogatásunk kereteit.

CSO-DA Mutass jó példát kampányÉs hogy kikre vagyunk büszkék? Azokra a tanodásainkra, akik elsőként jutnak el családjukban az érettségiig, azokra a gyerekekre, akik évről-évre egyre jobbak lesznek. Azokra a felnőttekre, akik több évnyi kemény tanulással elérik, hogy életük delén megszerezzék a nyolc osztályos bizonyítványukat. És a fiatal édesanyákra, akik kisgyerekeik nevelése mellett időt szakítanak arra, hogy képezzék magukat, akik éjszaka tanulnak, hogy sikeresen vizsgázzanak.

Büszkék vagyunk az elmúlt években hozzánk csatlakozott hetven önkéntesre és kilenc munkatársra, akik segítik és támogatják őket, akiknek nem adatott annyi, azért, mert fontosnak tartják, mert lendíteni akarnak egyet a világ forgásán.

És a közös munkánkra vagyunk büszkék, amit velük, a hátrányos helyzetű munkatársainkkal együtt, az ő segítségükkel végzünk azért, hogy ezt a mikro világot jobbá és igazságosabbá tegyük.

Abban hiszünk, hogy mindez az összefogás kell ahhoz, hogy elfogadóbb, befogadóbb világot alakítsunk, ahol mindannyian jól érezzük magukat. És ahol mindenkinek esélye lesz egy jobb életre.

Úgy gondoljuk, hogy a jó példák mutatásával motiválni tudjuk a társadalmunk tagjait hasonló cselekedetekre. A társadalmi gondolkodást érzékenyebbé formálhatjuk a másság, sokszínűség iránt, megértőbbé az elesettek felé. Mindez szükséges ahhoz, hogy egy elfogadóbb társadalomban élhessünk, ahol minden kisgyereknek esélye lesz arra, hogy megvalósíthassa álmait és minden felnőttnek, hogy változtathasson sorsán.

 

Jelölve az alábbi díjra:

Kiemelt példamutatásért díj a hátrányos helyzetű közösségért 

 

Kapcsolat

Virágozz és Prosperálj Alapítvány
1165 Budapest, Rezgőfű u. 1.
Tel. 06 70 7761917
E-mail: info@mutassjopeldat.hu

Kampány célja

Divatba hozni az értékeket a társadalomban azáltal, hogy egyre többen állunk ki azon pozitív értékek fontosságáért, melyek a valódi boldogság és sikeresség alapjai.

© 20120. Minden jog fenntartva - Mutass jó példát kampány - Virágozz és Prosperálj Alapítvány - Adatkezelési tájékoztató