Csoda Csoport Alapítvány Mutass jó példát kampány

CSODACSOPORT ALAPÍTVÁNY

Tasi Nikolett, a Csoda Csoport Alapítvány alapítója

Miként született meg az a döntés, hogy többet szeretnél tenni a gyerekekért, hogy nagyobb felelősséget szeretnél vállalni értük, mint az megszokott a hétköznapi életünkben?

Nikolett: Egy nem mindennapi helyzetben olyan megmozdulásra volt szükség, amire előtte még nem volt példa országunkban, hiszen a világ egyik legdrágább gyógyszerére volt szüksége egy gyermeknek ahhoz, hogy járhasson. Egy ötlettől vezérelve létrehoztunk egy jótékonysági adok-veszek csoportot, ahol olyan különleges erejű összefogás és közösség született meg, hogy nem volt kérdés: valamiért kiválasztottak minket erre a feladatra, és segítő kezet kell nyújtanunk további nehéz helyzetben levő beteg gyermeknek.

 

Weboldalatokon az taláható, hogy a CsodaCsoport Alapítványotok egy olyan ritka civil szervezet, amely egy közösségi médiában létrejött összefogás gyermekeként született. Mesélnél egy kicsit arról, hogy hogy jön létre egy ilyen összefogás és hogyan született meg az Alapítvány?

Nikolett: Jótékonysági aukciós csoportunk 2019-ben jött létre, amikor egy ritka genetikai betegséggel küzdő gyermeknek volt szüksége minden lehetséges segítségre. Csoportunkban olyan erejű összefogás valósult meg, hogy közösségünk további beteg gyermekek támogatása mellett döntött. Ez hívta életre alapítványunkat is, melyet csoporttagjaink kereszteltek el, így a nevünk támogatóink által CsodaCsoport Alapítvány lett. Küldetésünk a beteg, sérült, fogyatékkal élő gyermekek gyógyulásának és felépülésének segítése, vagy egészségügyi állapotuk további romlásának megakadályozása a szükséges kezelések költségeinek támogatása által.

 

Egyrészt megszokott, másrészt nem hétköznapi, hanem jótékonysági licitek által is gyűjtötök adományokat, hogy segítsétek, elsősorban a beteg gyermekeket, illetve országos szintű egészségügyi szolgáltatások minőségének javítását. Hogy jött a jótékonysági licit ötlete és hogy fogadják az emberek?

Nikolett: Úgy éreztük a jótékonyságot könnyebb állandóvá és hétköznapivá tennünk, ha egy olyan adakozási formát kínálunk, mely anyagilag nem olyan megterhelő a támogatóknak, melyben mindenki könnyebben részt vehet, akár anyagi beruházás nélkül is, saját tárgyait vagy szolgáltatásait felajánlva. Ez adta az ötletet az első jótékony adok-veszek csoport létrehozásához, mely 2 éve töretlenül működik és segít a beteg gyermekek gyógyulásában.

 

A jótékonysági licit egyik eredménye, mely célotok is, hogy széles társadalmi rétegeket vonjatok be a társadalmi felelősségvállalásba. Miért tartod ezt fontosnak és hogy látod, miként fogadják az emberek?

Nikolett: Azt gondoljuk, hogy mindannyian tehetünk valamit a másikért, s így válhat egyre többek mindennapi gyakorlatává a segítségnyújtás, az adakozás és annak bármilyen formája. A több mint 150 ezer tagot számláló csoportunk – vagy inkább közösségünk – velünk egyetértésben gondolja ezt így, ezért lehetséges, hogy közel fél milliárd forint támogatást sikerült 2 év alatt összegyűjtenünk, es rengeteg jótékonysági megmozdulást sikerült kiviteleznünk (például hátrányos helyzetű gyermekek beiskolázása, vagy élelmiszer csomagokkal való támogatása).
Alapítványunk és közösségünk a jövőben is szeretne szerepet kapni a jótékonyság társadalmi szintre emelésében.

 

Szerencsére vannak társak, akik melletted állnak, van egy csapatod, akik dolgoznak a megálmodott célotokért. Melyek azok az alapvető, pozitív értékek, melyek mentén felépítettétek a csapatotokat és amelyek egyben támogatják a Ti sikereiteket?

Nikolett: Szerencsésnek mondhatom magam, mert a csoport létrehozása után rögtön hasonló értékeket képviselő tagok csatlakoztak a segítő munkához és az idő folyamán igazán erős csapattá értünk meg, akik együtt álmodják és valósítják meg a célokat egymás után önzetlenül.

 

A Te meglátásod, tapasztalataid szerint, segíthetnek a jó példák, a példamutató élettörténetek az életben, hogy sikeresebbek, boldogabbak, eredményesebbek legyünk? Esetleg volt olyan, hogy Téged inspirált más ember, emberek élete, élettörténete, példamutatása?

Nikolett: Azt gondoljuk segít a saját életünk problémáit, gondjainkat pozitívabban megközelíteni, mikor más nehezebb élethelyzetével találkozunk. A hétköznapi gondok eltörpülnek, mikor találkozunk azokkal a nehéz élethelyzetekkel, melyek megoldásán csapatunkkal nap mint nap dolgozunk. A támogatott gyermekek ereje, mosolya, kitartása inspirál és napról napra erősít minket.

 

Ha egy valamit kellene kiemelni Alapítványotok életéből, mi az, ami az, amire büszkék vagytok, vagy ami igazián megdobogtatja a szíved, ha visszatekintesz rá?

Nikolett: Rengeteg pozitívum és töltés érkezik felénk a támogatott gyermekektől, akik életét nyomon követjük a támogatás után is, és láthatjuk fejlődésüket, állapotuk javulását. Kiemelkedő élmény volt egy jótékonysági vásár alkalmával kilépni a virtuális térből és találkozni támogatottjainkkal, csoporttagjainkkal.

 

Hogyan lehet Titeket támogatni, vagy segíteni Nektek, ha valaki örömmel állna küldetésetek mellé valamilyen formában? És hogyan lehet segítséget kérni Tőletek, ha valaki rászoruló lenne?

Nikolett: Támogatni az adománygyűjtéseinket a minden felületen feltüntetett bankszámlaszámunkon keresztül lehet, közleményben megjelölve a támogatni kívánt személyt/célt. Jótékonysági adok-veszek csoportunkhoz csatlakozva pedig felajánlóként vagy vásárlóként lehet segíteni, hiszen a felajánlások ellenértéke 100%-ban a támogatott cél elérésére kerülnek felhasználásra. Nagy segítség posztjaink megosztása, közösségi adománygyűjtéseink hírének terjesztése, hogy minél több ember megismerje munkánkat, küldetésünket, és becsatlakozhasson neki tetszőleges formában adománygyűjtéseinkbe.
Támogatásért jelentkezni weboldalunkon keresztül lehet a támogatást igénylő űrlapunk kitöltésével: https://csodacsoport.hu

 

Sokszor valóban a lehetetlent is lehetővé teszitek a gyerekek, családok számára. Mit tanácsolnál azoknak, akiknek nagy, lehetetlennek tűnő céljai vannak, miként tartsanak ki, valamint miért érdemes kitartani mellette, dolgozni a cél eléréséért és hogyan küzdjék le a nehézségeket, vagy visszahúzó gondolataikat?

Nikolett: Láttunk már megvalósulni számtalan lehetetlennek tűnő küldetés. Ezek mind csodák. Fontos a feladatok megoldásához szükséges hitünk megtartása, az elhivatottságunk, és a pozitív látásmódunk.
“Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja.”
Albert Einstein

 

Jelölve az alábbi díjra:

Kiemelt példamutatás a gyermekekért

 

Kapcsolat

Virágozz és Prosperálj Alapítvány
1165 Budapest, Rezgőfű u. 1.
Tel. 06 70 7761917
E-mail: info@mutassjopeldat.hu

Kampány célja

Divatba hozni az értékeket a társadalomban azáltal, hogy egyre többen állunk ki azon pozitív értékek fontosságáért, melyek a valódi boldogság és sikeresség alapjai.

© 20120. Minden jog fenntartva - Mutass jó példát kampány - Virágozz és Prosperálj Alapítvány - Adatkezelési tájékoztató