Elismerések és Különdíjak 2020.

Mutass jó példát! kampány

Inspiráló és példamutató élettörténetek

Bár jelen társadalmunkban is rengeteg pozitív példa, élettörténet van, és nagyon sok jószándékú ember építi és tartja működésben társadalmunkat, éli életét, mindennapjait példamutatóan mások örömére, segítségére, viszont mindezen példamutató életekről méltatlanul kevés hír szól és így nem tud példaként szolgálni mások, illetve a jövő generáció számára. A Mutass jó példát! kampány célja, hogy divatba hozzuk a pozitív értékeket a társadalomban, és leginkább mindezt azáltal, hogy minél szélesebb körben ismertté tesszük a pozitív, inspiráló élettörténeteket, életcélokat, küldetéseket, hogy ezáltal minél több gyermeket és felnőttet inspiráljunk a pozitív értékekre, példamutatásra, példamutató életre.

E cél érdekében igyekszünk minél több inspiráló életet, példamutatást felkutatni országunkban és ismertté tenni azokat széles körben online csatornákon.

Természetesen mi lennénk a legboldogabbak, ha minden inspiráló életörténetre rábukkannánk, azonban be kell látnunk, erre csekély az esélyünk, ezért örömmel várjuk minden olyan személy, közösség csatlakozását a kapmányhoz, akik fontosnak tartják a pozitív értékeket és igyekeznek életüket e szerint élni, munkájukat, céljukat, küldetésüket ezen értékek szerint alakítani.

Mutass jó példát! kampány

Csatlakozz Te is, csatlakozzatok Ti is jó példátokkal a kampányhoz!

A Mutass jó példát! kampányhoz bárki csatlakozhat, aki fontosnak tartja a pozitív értékeket az életben, a kapcsolatokban, a társadalomban. Neked szól akkor is, ha már igyekszel az értékek mentén élni az életed és neked szól akkor is, ha épp most döntesz úgy, hogy változtatsz pozitív irányba és igyekszel az értékeket beleszőni mindennapjaidba.

Ha csatlakozol a kampányhoz egyénileg, vagy csoportos nevezésnél csatlakoztok a kampányhoz, akkor csatlakozhattok bármilyen jó példával. Nincs megkötés, a cél, hogy az, amit csináltok, ahogy csináljátok, az pozitív példa legyen mások előtt és másokat is inspirálhasson annak követésére. Ez lehet saját példa, vagy választhatsz, választhattok a Mutass jó példát! kampány mintaprojektjeiből és megvalósíthatod, vagy megvalósíthatjátok azt is.

Mutass jó példát! kampány

Elismerések a példamutatásért mindenkinek

Mindenki, aki részt vesz a kampányban, rengeteg olyan inspiráló ötlettel gazdagodhat, melyeket mások pozitív példái hívnak életre. Ez már önmagában is nagy nyereség, hiszen pozitív változást tud hozni egy személy, vagy közösség életébe.

Mégis úgy gondoljuk, hogy minden jó példa igazán nagy érték társadalmunk, az adott közösség, de igazán mindannyiunk számára. Ezért mindenkit, aki jó példájával csatlakozik a kampányhoz Oklevéllel jutalmazunk.

Mindazonáltal szeretnénk a legnagyobb, legtöbb tetszést kiváltó példákat külön elismerni és jutalmazni.

Mint ahogy a kampány célja az egyének és közösségek pozitív értékeinek, mintáinak, példáinak széleskörű ismertté tétele, ezért a 9 különdíjból 8 különdíj elnyerése közönségszavazat alapján fog eldőlni, míg 1 különdíjat a szervező, vagyis a Virágozz és Prosperálj Alapítvány által felkért elbíráló bizottság fog odaítélni.

Mutass jó példát kampány Oklevél minta
Mutass jó példát kampány
Mutass jó példát! kampány

Díjak kategóriái

A példamutatások között 9 kategóriában kerülnek ki a különdíjazottak. Ezek a kategóriák a következők:

 • Kiemelt példamutatásért díj az életben 2020.
 • Kiemelt példamutatásért díj a családért / családokért 2020.
 • Kiemelt példamutatásért díj a közösségért 2020.
 • Kiemelt példamutatásért díj a hátrányos helyzetű közösségért 2020.
 • Kiemelt példamutatásért díj az iskolai / óvodai életben 2020.
 • Kiemelt példamutatásért díj az üzleti világban 2020.
 • Kiemelt példamutatásért díj a környezetvédelemben 2020.
 • Kiemelt példamutatásért díj a művészetek világában 2020.
 • Kiemelt példamutatásért díj a társadalomért 2020.
Mutass jó példát! kampány

A kiemelt díjakhoz kapcsolódó jutalmak

A díjazottak az alábbi jutalomban és jogosultságban részesülnek:

 • Üvegdíj
 • Oklevél
 • 100.000 Ft értékű jutalom
 • Meglepetés ajándékcsomag
 • Az elnyert Kiemelt példamutatásért 2020. díj megnevezésének használata
Mutass jó példát kampány
Mutass jó példát! kampány

A különdíjak elnyeréséhez kapcsolódó feltételek

A különdíjakhoz kapcsolódó szavazáson részt vehet bármely magyarországi természetes vagy jogi személy, civil szervezet, intézmények, vagy akár magánszemélyek csoportosulása, illetve több szervezet, jogi személy közösen is.

A különdíjakhoz kapcsolódó szavazáson való induláshoz a következők szükségesek:

 • Weboldalon keresztüli csatlakozás esetén
  • A Mutass jó példát! kampány csatlakozási űrlap kitöltése a megadott határidőig
  • Az űrlapon a pályázaton való résztvételnek a jelzése, illetve annak a kategóriának a kiválasztása, melyen indulni kívánsz.
  • A pozitív példa leírása és beküldése a megadott határidőig a megadott formában és terjedelemben.
 • A szervezők (Alapítvány) által készített interjú a személy példamutató élettörténetéről, a hozzá kapcsolódó díjkategória meghatározása, valamint az interjú jóváhagyása az interjúalannyal a kampány küldetéséhez.

Fontos, hogy a pályázaton azon pozitív példák, projektek, programok nevezhetők, amelyek jelenleg is futnak, melyek jelenleg is az egyén, a csoport életét képezik.

Minden pályázó az általa kiválasztott egy kategóriában indulhat csak.

Miután a pályázat célja a pozitív értékek divatba hozása, így a pályázatra sem kirekesztő, sem gyűlöletkeltő programok, példák nem nevezhetők.

A szervező fenntartja a jogot, hogy a beküldött példákat elbírálja abból a nézőpontból, hogy az párhuzamos-e a kampány céljával. Csak a kampány céljával párhuzamos beküldött példák fogják a pályázat részét képezni és bemutatásra kerülni. A beküldött példákat minden esetben e-mailben visszaigazoljuk.

A pályázók hozzájárulnak ahhoz, hogy a szervező – Virágozz és Prosperálj Alapítvány – a kampányhoz beküldött élettörténeteket, valamint interjúkat nyilvánosság felé közzétegye a Mutass jó példát! kampány részeként, például saját weboldalai, közösségi média, sajtó és egyéb csatornákon keresztül, hiszen a kampány célja a pozitív értékek minél szélesebb körű ismertté tétele és mások inspirálása a jó példák követésére. Ilyen oldalak, csatornák lehetnek a teljesség igénye nélkül: www.mutassjopeldat.hu, www.facebook.com/mutassjopeldat, www.facebook.com/groups/mutassjopeldat, www.boldogsagmagazin.hu

Mutass jó példát! kampány

A beküldendő pályázati anyagok formája

A pályázati űrlapon meg kell adni az alapvető adatokat, illetve ki kell választani azt a kategóriát, melyben indulni kívánsz, illetve egy általad választott fantázianevet, azonosítót.

A beadási határidő után érkező, hiányos, vagy a kiírásnak nem megfelelő pályázatot sajnos nem tudjuk elfogadni. A hiányos pályázati anyagokra igyekszünk felhívni a figyelmet egy válasz e-mailben, de sok pályázat esetén sajnos nem biztos, hogy minden esetben tudunk rá majd figyelni, ezért kérjük körültekintéseteket.

Mutass jó példát! kampány

A kiemelt 9 díj elnyerése

Valamennyi beküldött és elfogadott jó példa, pályázat felkerül a www.mutassjopeldat.hu oldalra, valamint a Mutass jó példát facebook oldalra. A www.mutassjopeldat.hu oldalon legtöbb közönségszavazatot elnyert pozitív példa fogja megkapni az adott kategóriában a közönségszavazattal elnyerhető valamely, alábbiakban megnevezett díjat.

Közönségszavazattal elnyerhető díjak:

 • Kiemelt példamutatásért díj az életben 2020.
 • Kiemelt példamutatásért díj a családért / családokért 2020.
 • Kiemelt példamutatásért díj a közösségért 2020.
 • Kiemelt példamutatásért díj a hátrányos helyzetű közösségért 2020.
 • Kiemelt példamutatásért díj az iskolai / óvodai életben 2020.
 • Kiemelt példamutatásért díj az üzleti világban 2020.
 • Kiemelt példamutatásért díj a környezetvédelemben 2020.
 • Kiemelt példamutatásért díj a művészetek világában 2020.

A Mutass jó példát! kampány 6 tagű zsűrije által odaítélt további díj, mely a beküldött példák alapján kerül odaítélésre, függetlenül attól, hogy milyen fenti kategóriában lettek nevezve:

 • Kiemelt példamutatásért díj a társadalomért 2020.
Mutass jó példát! kampány

Határidők

A pozitív példák beküldésének és a pályázati űrlap kitöltésének határideje:

2020. december 6.

 

Közönségszavazatok leadásának időtartama:

2020. július 1. – 2020. december 30.
(A pozitív példák, a pályázati anyagok folyamatosan kerülnek feltöltésre a beérkezés sorrendjében.)

 

Eredményhirdetés:

2021. január 10.

 

Ünnepélyes Díjátadó Gála:

2021. január 30.
(január utolsó szombatra eső napja)
(A díjátadó gála pontos időpontjáról és helyszínéről minden különdíjazott pályázót e-mailben értesítünk.)

A szervező fenntartja a jogot, hogy a fenti irányelveket, határidőket szükség esetén, vagy nem várt, vagy egyéb körülmények miatt megváltoztassa.

Kapcsolat

Virágozz és Prosperálj Alapítvány
1165 Budapest, Rezgőfű u. 1.
Tel. 06 70 7761917
E-mail: info@mutassjopeldat.hu

Kampány célja

Divatba hozni az értékeket a társadalomban azáltal, hogy egyre többen állunk ki azon pozitív értékek fontosságáért, melyek a valódi boldogság és sikeresség alapjai.

© 20120. Minden jog fenntartva - Mutass jó példát kampány - Virágozz és Prosperálj Alapítvány - Adatkezelési tájékoztató