Elismerések és Különdíjak 2021.

Mutass jó példát! kampány

Inspiráló és Példamutató Élettörténetek

Jelen társadalmunkban is rengeteg pozitív példa, élettörténet van, és nagyon sok jó szándékú ember építi és tartja működésben társadalmunkat, éli életét példamutatóan mások örömére, segítségére. Viszont mindezen példamutató életekről, törekvésekről méltatlanul kevés hír szól és ezáltal nem tud széleskörű példaként szolgálni mások, illetve a jövő generációja számára.

A Mutass jó példát! kampány célja, hogy divatba hozzuk a pozitív értékeket a társadalomban, és mindezt leginkább azáltal, hogy minél szélesebb körben ismertté tesszük a pozitív, inspiráló élettörténeteket, életcélokat, küldetéseket, hogy minél több gyermeket és felnőttet inspiráljunk a pozitív értékekre, példamutatásra, példamutató életre, továbbá, hogy elismerjük azokat.

Mutass jó példát! kampány

Csatlakozz a kampányhoz!

A kampányhoz kétféleképpen is csatlakozhatsz.

 1. Csatlakozz a Mutass jó példát Facebook csoporthoz!
  Csatlakozhatsz úgy a kampányhoz, hogy a Mutass jó példát! kampány Facebook csoportjához csatlakozol, egy olyan pozitív közösséghez, melyben értékesnek tartjuk az értékeket, a pozitív példákat, elismerjük és inspiráljuk egymást a mindennapokban. Köszönjük, ha jó példákkal Te is építed e pozitív közösséget!
 2. Csatlakozz inspiráló küldetéseddel, példáddal, hogy azt minél szélesebb körben ismerttét tehessük és elismerhessük!
  Csatlakozhatsz úgy is, hogy kiemelkedő példamutatásod, felelősségvállalásod, törekvéseddel bemutatásával csatlakozol a kampányhoz. Olyan példákat, élettörténeteket várunk akár egyéni, akár közösségi szinten, ami valamelyest több, mint ami hétköznapi, több, mint ami szokványos lenne, amivel hozzájárulsz vagy hozzájárultok ahhoz, hogy kisebb-nagyobb közösség, vagy egyének élete jobb irányba haladjon. Ezen történeteket ismerttét tesszük minél szélesebb körben, hogy egyre több és több embert inspiráljunk a pozitív értékekre, a jó példára és hogy divatba hozzuk a pozitív értékeket a társadalomban.

Természetesen akár mindkettőt választhatod, akár csak az egyiket. Bármelyiket is választod, mindenképpen hozzájárulsz ahhoz, hogy a pozitív példák terjedjenek, hogy a pozitív példák el legyenek ismerve és hogy ezáltal lépéseket tegyünk egy barátságosabb, összetartóbb, figyelmesebb, segítőkészebb, őszintébb társadalom felé.

Mutass jó példát kapmány

Csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!

Mutass jó példát kapmány

Küldd el nekünk inspiráló élettörténeted, kiemelkedő példamutatásod, hogy széles körben ismertté tehessük!

Ha szívesen lennél egy inspiráló Facebook csoport tagja, ahol a pozitív értékek számítanak,

Ha örömmel lennél egy olyan közösségben, ahol a jó példákat elismerik és értékelik,

Ha örömmel lennél egy olyan pozitív csoport része, ahol az emberek erősítik egymást és nincs kirekesztés,

Ha örömmel lennél egy olyan csoportban, ahol Te is elmesélheted és megmutathatod a Te jó példádat, hogy inspiráljuk egymást…

Csatlakozz a Mutass jó példát! kampány Facebook csoportjához!

Várunk szeretettel!

Keressük azokat a kiemelkedő élettörténeteket, melyek inspirálóak, melyek ösztönzőek, melyek nem mindennapiak!

Keressük azokat az egyéneket és közösségeket, akik által jobb lesz a világ.

Küldd el nekünk történeted,

 • ha többet teszel/tesztek a környezetedben élőkért, mint az megszokott lenne,
 • ha önkéntesként segítesz, felkarolsz másokat, hogy segítsd őket életük valamely területén,
 • ha olyan felelősséget vállalsz kisebb-nagyobb közösségért, hogy azok életét, körülményeit ezáltal jobbá, szebbé varázsolod,
 • ha életeddel, munkáddal, hozzáállásoddal, kitartásoddal pozitív mértékben hozzájárulsz mások életéhez.

Küldd el nekünk történeted, hadd tegyük ismertté minél szélesebb körben!

Inspiráljunk másokat is a jó példára és pozitív értékekre!

Mutass jó példát! kampány

Elismerések a kimagasló példamutatásért

Úgy gondoljuk, hogy minden kiemelkedő jó példa igazán nagy érték az adott közösség, de igazán mindannyiunk számára. Ezért mindenkit, aki kiemelkedő élettörténetével, jó példájával csatlakozik a kampányhoz és megjelenik a kampány oldalán a Példamutatások között, elismerő Oklevéllel jutalmazunk.

Mindazonáltal szeretnénk a legtöbb tetszést kiváltó kiemelkedő példákat külön elismerni és jutalmazni a következők alapján.

Mutass jó példát kampány Oklevél minta
Mutass jó példát kampány

Közönségszavazat alapján elnyerhető díjak

  • Kiemelt példamutatás a gyermekekért 2021.
  • Kiemelt példamutatás a közösségért 2021.
  • Kiemelt példamutatás a hátrányos helyzetű közösségekért 2021.
  • Kiemelt példamutatás az üzleti világban 2021.
  • Kiemelt példamutatás a társadalomért 2021.
  • Kiemelt példamutatásért díj a környezetvédelemben 2021.

Virágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítvány, a kampány szervezője által odaítélt díj:

  • Kiemelt példamutatás a társadalmi felelősségvállalásért 2021.

Virágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítvány fenntartja a jogot, hogy a fentiekben meghatározott díjak mellett további díjakat is kiosszon.

Mutass jó példát! kampány

A díjakhoz kapcsolódó jutalmak

A közönségszavazat nyertesei (kategóriánként az első helyezett) az alábbi jutalomban és jogosultságban részesülnek:

  • Üvegdíj az adott kategóriában
  • Oklevél
  • Meglepetés ajándékcsomag
  • Az elnyert Kiemelt példamutatásért díj megnevezésének használata

Virágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítvány által Kiemelt példamutatásért a társadalomi felelősségvállalásért 2021. díjat elnyert egyén vagy szervezet az alábbi jutalomban és jogosultságban részesül:

  • Üvegdíj az adott kategóriában
  • Oklevél
  • 200.000 forint jutalom
  • Meglepetés ajándék
  • Az elnyert Kiemelt példamutatásért 2021. díj megnevezésének használata
Mutass jó példát! kampány

A közönségszavazat által elnyerhető, illetve az Alapítvány által odaítélt díjakhoz kapcsolódó információk

A kampányhoz kiemelt példamutatásával és a díjakhoz kapcsolódó szavazáson részt vehet bármely magyarországi természetes vagy jogi személy, civil szervezet, intézmény, vagy akár magánszemélyek csoportosulása, illetve több szervezet, jogi személy közösen is.

A díjakhoz kapcsolódó szavazáson való induláshoz a következők szükségesek:

 • A kampányhoz a kampány weboldalán keresztül csatlakozó egyén/csoport/közösség esetén:
  • Töltsd ki a Mutass jó példát! kampány csatlakozási űrlapját a megadott határidőig. Ez nem szükséges abban az esetben, ha az Alapítvány látókörébe kerül egy olyan jó példája egy egyénnek, közösségnek, melyet szívesen bemutatna a kampány során.
  • Az Alapítvány felveszi a kapcsolatot a jelentkezővel, a példamutató egyénnel, közösséggel, hogy egy írásos interjút készítsen vele. Ennek célja, hogy a kampányhoz csatlakozók bemutatkozása hasonló módon, hasonló nézőpontok mentén történjen. Természetesen minden interjú az adott egyén/csoport/közösség életére, munkájára, példájára lesz szabva és csak a csatlakozó egyén/közösség jóváhagyása után lesz publikálva a kampány oldalán.
 • Amennyiben az Alapítvány találkozik egy egyén vagy közösség olyan jó példájával, melyet örömmel bemutatna a Mutass jó példát! kampányban, úgy az Alapítvány  felveszi a kapcsolatot az egyénnel, közösséggel, hogy egy írásos interjút készítsen vele. Ennek célja, hogy a kampányhoz csatlakozók bemutatkozása hasonló módon, hasonló nézőpontok mentén történjen. Természetesen minden interjúkérdés az adott egyén/csoport/közösség életére, munkájára, példájára lesz kialakítva és csak a csatlakozó egyén/közösség jóváhagyása után lesz publikálva a kampány oldalán.

További feltételek:

 • A beküldött, bemutatott példamutatások csak azon pozitív példák, projektek, programok lehetnek, amelyek jelenleg is futnak, melyek jelenleg is az egyén, a csoport életét képezik.
 • Minden példamutatás csak egy kategóriában indulhat.
 • Nem indulhatnak a díjakért induló adott évi szavazáson azok a példamutatások, melyek korábbi évben már díjazottak voltak. Ez a szabály abból a célból született, hogy újabb és újabb példamutatásokat legyen lehetőség elismerni. A korábbi évek díjazottjai viszont külön kiemelt helyet kapnak a kampány dicsőségfalán.
 • A közönségszavazatok nem adhatók át másik példamutatás javára.

Kampányból való kizáró okok:

 • A kampányban sem kirekesztő, sem gyűlöletkeltő, sem megosztó példák, programok nem jeleníthetők meg.
 • Kampányból való kizárást eredményez, ha egy a szavazáson induló egyén vagy közösség képviselője egy másik szavazáson induló egyént vagy közösséget rossz színben tüntet fel, vagy kommunikációjával felkavar. Ez nem lenne méltó a kampányhoz.

A szervező fenntartja a jogot, hogy a beküldött példamutatásokat elbírálja abból a nézőpontból, hogy az párhuzamos-e a kampány céljával és megfelel-e a kampányban leírt feltételeknek, valamint hogy milyen példamutatásokat jelenít meg a kampányban. Csak a kampány céljával és jelen oldalon leírtakkal párhuzamos beküldött példamutatások kerülnek bemutatásra a kampány keretén belül és azok fognak a szavazáson részt venni.

A beküldött példamutatásokat minden esetben e-mailben visszaigazoljuk.

A kampányhoz kiemelkedő példájukkal csatlakozók hozzájárulnak ahhoz, hogy a szervező – Virágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítvány – a kampány keretén belül létrejött interjúkat, képeket nyilvánosság felé közzé tegye a Mutass jó példát! kampány részeként, például saját weboldalai, közösségi média, sajtó és egyéb csatornákon keresztül, hogy párhuzamosan a kampány céljával, minél szélesebb körben ismertté tegyük és másokat inspirálhassunk a jó példák követésére. Ilyen oldalak, csatornák lehetnek a teljesség igénye nélkül:

www.mutassjopeldat.hu,
www.facebook.com/groups/mutassjopeldat,
www.boldogsagmagazin.hu

A beadási határidő után érkező, hiányos, vagy a kiírásnak nem megfelelő példamutatásokat sajnos nem tudjuk elfogadni. A valamilyen nézőpontból hiányosan elküldött példamutatásokra igyekszünk felhívni a figyelmet egy válasz e-mailben, de sok példamutatás esetén sajnos nem biztos, hogy minden esetben tudunk rá majd figyelni, ezért kérjük körültekintéseteket.

Mutass jó példát! kampány

A díjak elnyerése

A www.mutassjopeldat.hu oldalon legtöbb közönségszavazatot elnyert példamutatás fogja megkapni az adott kategóriában a közönségszavazattal elnyerhető valamely, alábbiakban megnevezett díjat.

Közönségszavazattal elnyerhető díjak:

 • Kiemelt példamutatás a gyermekekért 2021.
 • Kiemelt példamutatás a közösségért 2021.
 • Kiemelt példamutatás a hátrányos helyzetű közösségért 2021.
 • Kiemelt példamutatás az üzleti világban 2021.
 • Kiemelt példamutatás a társadalomért 2021.

Az Alapítvány által odaítélt további díj, mely a beküldött példák alapján kerül odaítélésre, függetlenül attól, hogy milyen fenti kategóriában lett nevezve:

 • Kiemelt példamutatás a társadalmi felelősségvállalásért 2021.

Virágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítvány fenntartja a jogot, hogy a fentiekben meghatározott díjak mellett további díjakat is kiosszon.

Mutass jó példát! kampány

Határidők

A pozitív példák beküldésének határideje:

2021. november 15.

 

Az Alapítvány és kampányhoz csatlakozó közreműködésével elkészült és elfogadott, a példamutatást bemutató interjúk Alapítványhoz való elküldésének és elfogadásának határideje:

2021. november 30.

 

Közönségszavazatok leadásának határideje:

2021. december 10.

 (A pozitív példákat bemutató interjúk folyamatosan kerülnek feltöltésre a beérkezés sorrendjében.)

 

Eredményhirdetés:

2021. december 20.

 

Ünnepélyes Díjátadó Gála:

2022. január 29.

(január utolsó szombatra eső napja)

(A díjátadó gála pontos időpontjáról és helyszínéről minden különdíjazott pályázót e-mailben értesítünk.)

Az Alapítvány fenntartja a jogot, hogy a fenti irányelveket, határidőket szükség esetén, előre nem látott, vagy egyéb körülmények miatt megváltoztassa.

(január utolsó szombatra eső napja)
(A díjátadó gála pontos időpontjáról és helyszínéről minden különdíjazott pályázót e-mailben értesítünk.)

A szervező fenntartja a jogot, hogy a fenti irányelveket, határidőket szükség esetén, vagy nem várt, vagy egyéb körülmények miatt megváltoztassa.

Hogyan csatlakozhatsz?

Ha Te is szeretnél egy becsületesebb, őszintébb, barátságosabb társadalmat, ha Te is fontosnak tartod a jó példamutatást az emberi kapcsolatokban, a közösségek életében, és Te magad, vagy csoportoddal, közösségeddel is igyekeztek jó példával elől járni és pozitív hatást elérni környezetetekben, csatlakozz, csatlakozzatok a kampányhoz!

Kétféleképpen is csatlakozhatsz a kampányhoz, de választhatod akár mindkettőt.
- Csatlakozhatsz a Mutass jó példát Facebook csoporthoz, egy pozitív közösséghez, ahol egymást inspirálhatjuk, illetve
- Csatlakozhatsz a kampányhoz példamutató élettörténeteddel, hogy azt minél szélesebb körben ismertté tehessük, hogy divatba hozzuk a pozitív értékeket a társadalomban.

Építsünk együtt egy boldogabb, jobb világot!

Kapcsolat

Virágozz és Prosperálj Alapítvány
1165 Budapest, Rezgőfű u. 1.
Tel. 06 70 7761917
E-mail: info@mutassjopeldat.hu

Kampány célja

Divatba hozni az értékeket a társadalomban azáltal, hogy egyre többen állunk ki azon pozitív értékek fontosságáért, melyek a valódi boldogság és sikeresség alapjai.

© 20120. Minden jog fenntartva - Mutass jó példát kampány - Virágozz és Prosperálj Alapítvány - Adatkezelési tájékoztató