Varázslatos erdei mesék - Mutass jó példát kampányVarázslatos erdei mesék,
avagy a MasterKey Group megoldása a jövő generációjára

 

Hogyan tanítsd meg gyermekeidnek a valódi értékeket a mai világban?

Szabó Mónika vagyok a MasterKey Group egyik alapító tagja. Kétgyermekes anyaként fontosnak tartom, hogy gyermekeim érzelmileg biztonságban legyenek.

Amikor megszületett a kisfiam, természetesen mindenből a legjobbat akartam neki, így volt a neveléssel is. A legjobb tudásom szerint akartam nevelni. Viszont még sosem csináltam ilyet azelőtt, ebből kifolyólag nem tudtam hogyan kell. „Majd jönni fog minden ösztönből”- gyakran lehet ezt hallani. Az a minta, amit otthonról hoztam az jött is. – Hogy ez most jó volt, vagy rossz azt nem taglalom.

Viszont meg akartam alapozni azt, hogy egy olyan embert neveljek a gyermekemből, aki céltudatos, magabiztos, őszinte és megoldásokban gondolkodik. Bármilyen körülmények között meg tudja állni a világban a helyét.

Ez pedig azzal kezdődik, hogy már egészen kicsi korban megtanulja azokat az alapvető értékeket, amik nélkülözhetetlenek a mai társadalomban. Sajnos ezek az értékek egyre inkább kezdenek kihalni.
· Tudja hogyan vállaljon felelősséget tetteiért és másokért.
· Legyen hite saját magában.
· Legyenek céljai és dolgozzon azokért.
· Tisztelje családját és a többi embert.
· Tanuljon meg jól kommunikálni.
· Minden körülmény között legyen becsületes.

Az ötlet, hogy ezek az értékek meseolvasás közben kiválóan elsajátíthatóak a MasterKey Group inspirációjának köszönhetőek.

A MasterKey Group közössége alapvető emberi problémákkal foglalkozik. Mivel felismertük, hogy mindenki rendelkezik ilyen-olyan problémával, elkezdtünk kutakodni, megfigyelni. Miből adódnak ezek, honnan jönnek, miért vannak, milyen területeken jelentkeznek, mi okozza a visszatérésüket, miért olyan nehéz megszabadulni tőlük egyszer s mindenkorra? Ez a baráti társaság hosszas és széleskörű kutatást végzett ezeken a területeken. Felméréseket készítettünk, melyekből megtaláltuk a válaszokat és kidolgoztunk egy stratégiát, ami segítségével bárki képessé válik a saját problémáin felülkerekedni.

Sziklaszilárd küldetésünkké vált, hogy az embereket képessé tegyük a saját problémáik megoldására. Ennek eredménye a családok életszínvonalának növekedése és a dolgozó emberek több fizetéshez való hozzásegítése.

A MasterKey Group közössége számára fontos a társadalmi szerepvállalás. Ezzel együtt a segítőkészséget, mint vezető emberi értéket, széleskörűen megalapozzuk a társadalomban. Ennek első mérföldköveként megrendeztük a 21. századi igényes nő a gyerekek egészségéért jótékonysági rendezvényünket. A befolyt összeggel hozzájárultunk ahhoz, hogy életmentő eszközt vásároljanak a Szegedi Gyermekklinika intenzív osztályára.

MasterKey Group Varázslatos erdei mesék - Mutass jó példát kampányA MasterKey Group alapgondolata:
„Építsünk egy olyan közösséget, mely bátran néz szembe az élet kihívásaival!
Teremtsünk értéket, teremtsünk szebb jövőt!”

A MasterKey Group szellemi termékei közül, elsőként megjelent a Varázslatos erdei mesék című hiánypótló könyv. Segítségével a gyerekek könnyedén megtanulnak 21 alapvető emberi értéket, szokást. Közösségünk abban hisz, hogy a társadalom javítására tett intézkedések, egyik legfontosabb alappillére a következő generációk helyes értékrend irányába történő terelése.

Meseolvasás közben IGAZI MINŐSÉGI IDŐT tud eltölteni együtt a család, ahol EGYMÁSRA tudnak FIGYELNI és EGYMÁSSAL tudnak BESZÉLGETNI. Így a gyerekek egy védett környezetben sajátíthatják el a sikeres és etikus élethez vezető alapokat. Ami a későbbiekben védelmet fog jelenteni nekik a környezetből leselkedő veszélyekkel szemben.

A mai rohanó világban, sajnos egyre kevesebb idő jut egymásra. A munka, a tanulás, „tiszta legyen a lakás” és még sorolhatnám… Sajnos sokszor mindenre van idő csak egymásra nem. Emellett a rengeteg információ, ami nap, mint nap ránk zúdul, eltüntetett egy nagyon fontos dolgot az emberek életéből: AZ EGYMÁSRA FIGYELÉST!

Ezt követően a könyv mellé megjelent egy munkafüzet naptár formájában.
A Varázslatos erdei mesék naptár valójában nem is egy naptár. Sokkal több annál. Minden hétre egy-egy emberi értéket tartalmaz, feladattá ötvözve. Így nem csak tanulnak róla, hanem azonnal alkalmazásra is kerül. Biztosítva, hogy értsék és rögzüljön. Ez egy szórakoztató és hasznos elfoglaltság az egész család számára. Létrehoz egy szorosabb családi légkört, erősödik a bizalom a szülő és gyerek között. Több figyelmet kapnak egymástól. A feladatok megoldásával új élményekre tesznek szert és ezeket beírva a munkafüzetbe bármikor újra és újra átélhetik.

Hamarosan elindul az első Családépítő tábor, ahol a főcél az emberi értékek felelevenítése. Sok játék és vidámság. Közben olyan alapelveket tanulnak meg kicsik és nagyok, amikkel sikeresebbé és boldogabbá tudják tenni az életüket.

A MasterKey Group közösségében azt a megtisztelő feladatot kaptam, hogy segítsek megtalálni a családi problémákból való kiutat. Legyen szó párkapcsolatról vagy gyereknevelésről.

Abban hiszek,

  • hogy minden gyerek jó.
  • hogy a gyerekeknek meg kell adni a saját “kis” szabadságukat.
  • hogy lehet fenyítés és megfélemlítés nélkül is nevelni.
  • hogy a családoknak szükségük van iránymutatásra, egy térképre ahol megtalálják a helyes információt a gyermeknevelésben.
  • hogy a társadalomnak szüksége van a helyes értékrenddel rendelkező családokra.
  • hogy a gyerekek célokkal, kitartással, hajlandósággal rendelkeznek és szükséges a társadalom fontos tagjává válniuk.
  • hogy a mai világban is lehetnek egész életen át összetartó boldog családok.

Elérhetőségek:
https://masterkeygroup.hu
https://www.facebook.com/mkgeletszinvonal
https://www.facebook.com/boldoggyerek.hu

Jelölve az alábbi díjra:
Kiemelt példamutatásért díj a családért / családokért

 

Kapcsolat

Virágozz és Prosperálj Alapítvány
1165 Budapest, Rezgőfű u. 1.
Tel. 06 70 7761917
E-mail: info@mutassjopeldat.hu

Kampány célja

Divatba hozni az értékeket a társadalomban azáltal, hogy egyre többen állunk ki azon pozitív értékek fontosságáért, melyek a valódi boldogság és sikeresség alapjai.

© 20120. Minden jog fenntartva - Mutass jó példát kampány - Virágozz és Prosperálj Alapítvány - Adatkezelési tájékoztató