Koós Icu Sicu Mutass jó példát kampány

 

KOÓS ICU, AZAZ SICU

Óvónéni, rock énekes, tűzzsonglőr és anya

Amióta az eszemet tudom, szeretnék mindent egyszerre csinálni, hogy nehogy kimaradjak valamiből. Persze amióta gyermekem van, már nem pontosan úgy megy, mint azelőtt, sokszor be kell nyomnom
a féket. 🙂

Amíg kijártam az általános és középiskolát kézilabdáztam, atlétikáztam, művészeti iskolába jártam, táncoltam, versmondó versenyekre jártam, minden túrkevei rendezvényen részt vettem, általában fellépőként. Igen, Túrkevén, mert oda születtem, ott nőttem fel és én erre nagyon büszke vagyok.

Túrkeve marad mindig az igazi otthonom és a nyugalmam, bármerre járok. Sok Túrkevéről elszármazott barátom hasonló mentalitással bír.

A főiskolai tanulmányaimat az ELTE-n végeztem, óvodapedagógus szakon. 2007 óta dolgozom óvónéniként.

Nyolc évig egy nyolcadik kerületi óvodában halmozottan hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkoztam. Bármilyen nehéz is volt sokszor, mindig az lebegett a szemem előtt, hogy ha 1%-ot is javítok a helyzetükön, ha „csak” azt a napi 100 ölelést tudom hozzátenni életükhöz, már akkor is megérte. Itt érzelmileg és szakmailag is nagyon sokat kaptam, elvégeztem a Tervezett Szenzomotoros Tréningek (TSMT) tanfolyamot, így sokáig működtem mozgásterapeutaként is.

Koós Icu Sicu Mutass jó példát kampány2005-ben, egy motoros találkozón ismertem meg a férjemet, Weisz Lacit, aki épp ott koncertezett akkori zenekarával. Telt-múlt az idő, bekerültem a zenekarba, mint táncos és ’tűzfújó’. Nyolc évig róttam velük az utakat, ezzel párhuzamosan pedig egy női zenekarban énekeltem.

Sokat köszönhetek a Férjemnek, rengeteget segített zenei téren is. Egyébként a Kalapács zenekarban gitáros 20 éve. Stúdiót működtet a pincénkben, így itt készülnek a lemezeink és más kisebb-nagyobb zenekar is dolgozott már itt, pl. a Republic.

2015-ben megszületett a kisfiunk, így lelassult körülöttem a világ néhány hónapra. Aztán kezdett minden szépen újra felépülni, új zenekar, új munkahely, új célok, de régi lelkesedés. Már most látom, hogy ennek a gondolkodásmódnak a magját sikerült a kisfiamban is elültetni, sok helyre vittem magammal, a legtöbb dologban kikérem az ő véleményét is.

Két éve egy oviba járunk, a házunktól 300 méterre, de külön csoportba. Jó dolgunk van. Nagyon szeretek gyermekek között dolgozni. Sokszor ők a ’búvóhelyem’, a vígaszom, ha rosszabb napom van. A karantén alatt is tartottam velük a kapcsolatot, a különféle ötleteken kívül minden nap küldtem nekik egy mesét, amit én olvastam fel a stúdiónkban. A szülők visszajelzései alapján nagy sikert
aratott.

Jelenleg két zenekarban énekelek (Zombie Jumping, BuliBanditák), sokat futok és edzek, imádok fesztiválozni és bulizni. Évente egyszer pedig megrendezzük barátnőmmel a Dáma Lármát (eddig négyszer), ahol körülbelül 50 zenész lány szokott színpadra állni, különféle formációkban. Annyit gondolkodtam már, hogy minek csinálok ennyi mindent. Van, hogy én is elfáradok, de mindig rájövök, hogy ezek nélkül nem lennék kiegyensúlyozott.

Néha úgy érzem, van bennem egy kis ’kapcsoló’, ami sosem hagyja, hogy 1 napnál tovább búslakodjak valamin és másnap, mikor felkelek, tényleg új erő van bennem. Szeretném, ha ezt a ’kis kapcsolót’ mások is megtalálnák magukban, éppen ezért próbálok minden pozitív dolgot megosztani a külvilággal, hátha sokakat motiválok vele.

A visszajelzések alapján megéri.

 

Jelölve az alábbi díjra:

Kiemelt példamutatásért díj az életben

 

Kapcsolat

Virágozz és Prosperálj Alapítvány
1165 Budapest, Rezgőfű u. 1.
Tel. 06 70 7761917
E-mail: info@mutassjopeldat.hu

Kampány célja

Divatba hozni az értékeket a társadalomban azáltal, hogy egyre többen állunk ki azon pozitív értékek fontosságáért, melyek a valódi boldogság és sikeresség alapjai.

© 20120. Minden jog fenntartva - Mutass jó példát kampány - Virágozz és Prosperálj Alapítvány - Adatkezelési tájékoztató